2 juli 2013

Amelandreis 2013

Groep 8 verbleef van 3 juni t/m 7 juni 2013 op de kampeerboerderij van de familie Mosterman op Ameland. De leerlingen verzorgden elke avond een verslag met foto's van de belevenissen op het eiland. Wij wensen u veel lees- en kijkplezier!

maandag 3 juni
Wij gingen met de bus uit Enschede (anderhalf uur). Met de boot gingen we van Holwerd naar Ameland. We gingen met de fiets naar de boerderij en we waaiden bijna om. We vonden het erg leuk om buiten te spelen. Voor het eten kregen we nog een kennissspel van meneer Berend. Het eten was lekker: broodjes met knakworst en soep. Na het eten hebben we een wandeling langs het strand gemaakt. Het was koud en winderig. Het zand stoof in je gezicht. Toen we thuis kwamen kregen we thee met een koekje. Morgen gaan we fietsen.

Klik hier voor meer foto's.


dinsdag 4 juni
Vanochtend hebben we lekker ontbeten. We mochten even vrij spelen en zijn daarna naar een  picknickplek aan het strand gegaan. Daar gingen we met onze klas pootjebaden. Onze broeken werden supernat door de hoge golven. Enkele kinderen hadden een brandblusapparaat gevonden, dat het ook nog deed ook.
Dat was lachen daarna gedroogd in de zon met een koel briesje op de achtergrond haha! Daarna gingen we wadlopen. We gingen eerst met de fiets naar de wadloopplek we moesten een uurtje wachten maar daarna konden we leuk op het wad lopen. Sommige kinderen bleven vaak vast haken, maar dat bleef juist leuk en niemand heeft de laarzen kwijtgeraakt. Iedereen heeft ze nog. Na afloop was niemand echt meer schoon de meeste hebben wel gedoucht. Vanavond lekker macaroni gegeten.
Vervolgens zijn we bij de meeuwenkolonie geweest. Bert (de opa van Fleur en Eva) heeft daar uitleg gegevenen. Helaas waren er nog geen eieren uitgekomen.
Dit verslag is gemaakt door: Romy Danielle en Annelie
Klik hier voor meer foto's.
 

woensdag 5 juni
Hallo allemaal leuk dat jullie lezen. wij hebben het heel leuk gehad vandaag. Alleen zijn paar ongelukken gebeurd. Fabienne Diever is van trap afgevallen door waterballonen, omdat het glad was want de jongens gingen water ballonen gooien. we gingen fietsen naar het strand.
En op strand gingen we liggen. Gwen en Romy hebben nog gezwommen; de rest niet, die hadden het koud en gingen liggen.
Daarna ging iedereen naar de vuurtoren behalve Fabienne Diever, want zij had last van haar been. Romy mocht mee met haar mee. Mart zat op het strand onder purr schuim. die naar kampeerboerderij gingen. Ze mochten eerst patatje eten.
De rest ging naar de vuurtoren en dat was heel zwaar, want we moesten bult op en af en we hadden wind tegen. Ze hebben ok nog filmpjes gemaakt voor de afscheidsavond. Ze hebben in de film gezegd wie ze spelen in de musical.
Daarna hebben we en patatje gegeten. Vervolgens zijn ze naar paardengraf geweest. We hebben daar ook foto's gemaakt.
Na het paardengraf zijn we terug gefietst. Fabienne Achterhuis verloor haar tas en daarna kwam ze met meneer Berend in het stuur en vielen ze. Toen heeft Fabienne achterhuis bij Ayseg├╝l achterop gezeten.
Het is met Fabienne Achterhuis goed afgelopen ze heeft aleen nog last van haar duim.
We hebben 's avonds pannenkoeken gegeten en mosselen en we hebben tussen eten door liedjes gezongen met meneer Berend.
Nu gaan we zo nog even grote chaosspel doen. Fabienne Achterhuis en Fabienne Diever mogen assistentes zijn.
Dit was het woensdag verslag.
gr Fabienne Achterhuis en Fabienne Diever.
 Klik hier voor meer foto's.


donderdag 6 juni
Donderdag begon zoals de andere dagen: zonnig, koud en winderig. Niet echt weer om een duik te nemen in het meertje achter de kerk. Toch lieten enkele waaghalzen zich niet weerhouden van een zwemtochtje rond het eiland midden in de vijver. De meeste kinderen echter vleidden zich neer op een handddoek tegen het heuveltje tegenover het kasteel en hielden zich bezig met het zichzelf en elkaar insmeren van zonnebrandolie.
De juffen hadden voor tussen de middag wat boterhammen gesmeerd en omstreeks half twee vertrokken we wandelend naar Nes.
Nadat de kinderen de speurtocht in Nes hadden volbracht, konden zij bij de leiding hun geldbuidel ophalen om boodschappen te doen. Met tassen vol verschenen de jongens en meisjes op de afgesproken plek bij de kerk om vandaar richting boerderij te wandelen. Daar wachtte ons de BBQ en de disco.
Op het moment dat we dit schrijven zijn de eerste schermutselingen op de slaapzalen al begonnen. Het zal nog wel even duren voordat iedereen slaapt.
Meneer Berend
Klik hier voor meer foto's


vrijdag 7 juni
Vrijdag waren de juffen al vroeg uit de veren. De rest volgde zo omstreeks 8 uur. Na het ontbijt pakten de Amelandreizigers in sneltreinvaart de koffers en iedereen hielp mee het gebouw weer helemaal schoon te maken. Dat gebeurde allemaal zo snel, dat er tijd over was voor een spelletje levend stratego. De soldaten van beide legers begonnen niet echt fris aan de strijd, maar omdat de vermoeidheid over beide legers verdeeld was, was het gevecht aardig in evenwicht. Sommige kinderen hadden op de boot niet in de gaten dat de vlag al lang veroverd was.
Na een snelle busreis arriveerde groep 8 weer bij school. Leerkrachten en ouders wachtten ons op. Het was een heel leuk schoolreisje met een hele leuke groep!
meneer Berendhttp://www.parkstokhorst.nl.w9.exxtra.net/http://